İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Dolması

İncir dolması, hazırlanması oldukça kolay, ancak lezzeti son derece etkileyici bir tatlıdır. Aydın yöresinde yetişen incirler kurutularak yaz kış tüketilebilir hale gelir. Ayrıca, kuru incir kullanılarak yapılan tatlılar da benzersiz bir lezzete sahiptir. İncir dolması da bu tatlılardan biridir. Eğer daha önce incir dolması yapmamışsanız, bu tarif ile kolayca hazırlayabilirsiniz.

İncir dolması, enerji veren bir tatlı çeşididir. İçerdiği ceviz ve süt, sağlık açısından faydalı olup tatlıya da inanılmaz bir lezzet katar. Şeker oranı yüksek olan bu tatlıyı, kilo kontrolü yapan kişilerin aşırı tüketmemeleri tavsiye edilir. İncir dolmasını istediğiniz zaman kolaylıkla hazırlayabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.

İncir Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 20-22 tane kuru incir
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi

Islatmak İçin

  • 1 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Kaymak veya krem şanti

İncir Dolması Nasıl Yapılır?

İncir dolmasını hazırlamak için öncelikle incirleri yıkayın ve bir kap veya tencereye alın. İncirlerin üzerine bir su bardağı sıcak süt ekleyin ve tencerenin ağzını kapatın. İncirleri yaklaşık bir saat kadar bu şekilde bekletin. Bekleme süresi sonunda incirler yumuşayacaktır. Yumuşamış olan incirlerin sap kısımlarını bir bıçak ile dolma biber gibi açın. Açılan incirlerin içerisine ilave edilecek olan iç harcı hazırlamaya başlayın. İç harç için bir kase alın ve içerisine ceviz içi, tarçın ve portakal kabuğu ekleyip karıştırın. Hazırlanmış olan karışımdan incirlerin içerisine birer tatlı kaşığı ilave edin.

İncir dolmalarını bu şekilde hazırlayın ve bir tencereye yerleştirin. Bir çay bardağı toz şekeri tencerede bulunan incir dolmalarının üzerine serpiştirin. Ardından bir su bardağı suyu tencereye ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. İncir dolmalarını kaynayana kadar kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Hazırlanmış olan incir dolmalarını servis tabaklarına alın ve yanında kaymak veya krem şanti ile sunum yapın. Eğer bu aşamada krem şanti kullanacaksanız, bir paket krem şantiyi bir çay bardağı süt ile çırpın ve incir dolmasının yanına ekleyin. Görsel olarak güzel bir sunum yapmak istiyorsanız, krem şantiyi bir sıkma torbasına alın ve tatlının etrafına göz zevkinize göre sıkın. Hem lezzeti hem de görselliği ile herkesin beğenisini kazanacak bir dolma çeşididir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncir Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İncir Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İncir Kuşu Türleri ve Özellikleri

İncir Kuşu Türleri ve Özellikleri

İncirin Zararları Nedir?

İncirin Zararları Nedir?

1 Kuru İncir Kaç Kalori?

1 Kuru İncir Kaç Kalori?

Hamilelikte İncir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte İncir Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?