{ "title": "Yeşil İncir Reçeli", "image": "https://www.incir.web.tr/images/yesil-incir-receli.jpg", "date": "20.01.2024 12:36:57", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Yeşil incir reçeli, incir ile yapılabilecek tatlılardan biridir. Reçelden daha çok bir tatlıya benzeyen bu reçel hem lezzeti ile hem de parlak görüntüsü ile ne kadar güzel bir yiyecek olduğunu belli etmektedir. Yeşil incir reçeli, diğer reçellere göre oldukça farklı bir reçeldir. Oldukça mükemmel olan bu reçelin yapılışı her ne kadar biraz zahmetli olsa bile sonuç olarak elde ettiğiniz reçelin lezzetine baktığınızda çok etkileneceksiniz. Yeşil incir reçelinin sadece lezzeti değil aynı zamanda insan vücudunda yapmış olduğu faydalar nedeniyle de kişiden kişiye öneri şeklinde yayılmaktadır. İncir içerisinde bulunan doğal şeker sayesinde yaptığınız incir reçeli sindirim sisteminiz başta olmak üzere vücudunuzun birçok yerine zarar vermez. Bu nedenle incir reçelini daha rahat bir şekilde tüketebilirsiniz. Yeşil incir reçeli, yapılışı sırasında haşlama aşaması bulunmaktadır. İncirlerin haşlanması sırasında ortama çok iyi olmayan fakat kötüde olmayan farklı bir koku yayılır. Bu sırada kişiler ön yargılara kapılarak yeşil incir reçelinin çok lezzetli olmayacağınız düşünmektedir. Aslında bu durum daha önce de belirttiğimiz gibi sadece birer ön yargıdır. Çünkü yeşil incir reçeli oldukça lezzetlidir. Önemli olan bu reçelin yapılışı sırasında gerekli olan tüm malzemeleri zamanında kullanmaktır. Yeşil incir reçeli yapabilmeniz için öncelikle tam olmamış ve halk arasında piç incir olarak bilinen incirlerden bulmanız gerekecektir.

Gerekli malzemeler
Yeşil İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle hem incirlerin temizlenmesi amacı ile hem de incirlerin temizlenmesi amacı ile incirleri bol su içerisinde yıkayarak iyice süzün. Daha sonra kullanılmayacak olan sap kısımları kesin. İncirler arasında olgunlaşmamış olanların alt kısımlarına küçük bir delik açarak bu incirin iç kısımlarına da suyun gitmesini sağlayın. Daha sonra bir tencere içerisine suyu ekleyerek suyu kaynatmak için ocağı açın. Su kaynamaya başlar başlamaz hazırlanmış olan yeşil incirleri atın. Tencerenin ağzını kapatarak yaklaşık olarak 10 dakika boyunca kaynatın.

10 dakika suda kaynayan incirlerin üzerine soğuk su doldurun. Birkaç dakika sonra incirleri soğutmak amacı ile suyu tekrar yenileyerek soğuk su ekleyin. Böylece incirler hızlı bir şekilde soğumuş olacaktır. İncirler tam olarak soğuduktan sonra tencere içerisindeki suyu süzün. Eğer incirin tadı acı olmuş ise tencere içerisine bir miktar su koyarak tekrar incirleri 5 dakika kadar kaynatarak aynı şekilde soğutma işlemini yapın. Soğuyan incirlerin suyunu süzün.

Bu aşamada haşladığınız incirlerin hepsini tek tek sıkarak suyunu çıkarın. Bu işlem sonrasında incirlerin üzerine ağır bir cisim koyarak incirlerin içine çektiği suyun süzülmesini bekleyin. Bu arada sizlerde yeşil incir reçeli için şerbet hazırlayın. Bunun için bir tencere içerisine suyu ve şekeri koyarak kaynatın. Kaynama sırasında içerisine bir miktar limon ve isteğe göre tarçın ya da zencefil ekleyin. Bu şekilde bir süre karışımları kaynatın.

Bu aşamada incirler üzerine yavaş yavaş şekeri ilave edin. Şekeri iyice çeken incirler üzerine bastırıp tekrara bırakarak incirlerin şekeri çekmesini sağlayın. Bu işlem sonrasında incirleri bir saat boyunca incirler köpürene kadar kaynatın. Bu şekilde incirleri kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatın. Artık yeşil incir reçeli hazır. Yaptığınız reçeli serin ve ışık almayan yerlerde çok daha uzun süreler boyunca saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }