{ "title": "Sütlü İncir Tatlısı", "image": "https://www.incir.web.tr/images/sutlu-incir-tatlisi.jpg", "date": "24.01.2024 06:25:54", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Sütlü İncir Tatlısı, yöresel bir lezzet olan sütlü incir tatlısı Tekirdağ bölgesine ait bir tatlı çeşididir. Hazırlanması son derece pratik olan bu tatlıyı özellikle yaz günlerinde, ramazan ayında veya canınız güzel bir incir tatlısı çektiğinde hazırlayabilirsiniz. Tekirdağ bölgesinde ramazan ayında hemen, hemen her gün yapılmaktadır. Ancak içerisinde şeker barındırdığı için kilo sorunu olan kişilerin çok fazla tüketmemeleri önerilir. Ancak içerisinde bulunan yoğun süt ve incir sağlık açısından son derece faydalı besinlerdir.

Sütlü incir tatlısını bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Böylelikle lezzeti daha güzel olacaktır ve herkesin çok hoşuna gidecektir. Gelecek olan misafirleriniz için hafifi bir sütlü tatlı tarifi arıyorsanız eğer sütlü tatlı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Hazırlanması da kolay olan bu tatlıyı sevdiklerinize çabuk bir şekilde yapabilirsiniz. Bu arada kullanacak olan incirin kurutulmuş olmaması gerekiyor. Yaş incir ile sütlü incir tatlısı yapılmamaktadır. Aynı zamanda tatlının içerisinde kullanacak olan incirlerin üzerinde pudra olmamasına özen gösterin. Eğer böyle bir durum var ise incirleri tatlıya ilave etmeden önce üzerini nemli bir bez ile silin veya soğuk su ile yıkayıp kurulayın. Sağlık açısından son derece faydalı olan incir mineral ve vitamin açısından zengin bir meyvedir. Böylelikle incirin faydasından yararlanmak için tatlısını hazırlayıp ev halkı ile tüketebilirsiniz. Hem tatlı dakikalar yaşamış olursunuz hem de sağlık için inanılmaz faydaları olan incirin faydasından yararlanmış.

Sütlü İncir Tatlısı İçin Gereken Malzemeleri

1 kilo süt.

4 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı.

3 kahve fincanı toz şeker.

1 kahve fincanı nişasta.

10 tane kuru incir.

Sütlü İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?


Sütlü incir tatlısını yapmak için öncelikle kuru olan incirleri iri şekilde doğrayın. Doğranmış olan incirleri uygun büyüklükte bir pişirme kabına alın ve üzerini geçecek kadar su ilavesi yapın. Suyun içerisinde incirleri yumuşak kıvama gelene dek pişirin. Ayrı bir pişirme kabı alın ve içerisine bir kilo sütü ilave edin. Sütün içerisine nişastayı da ilave edin ev kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelmiş olan tatlının içerisine toz şekeri ve yumuşamış olan inceleri ilave edin. Malzemeleri ile buluşmuş olan tatlıyı yaklaşık 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Verilen sürenin ardından tatlıyı servis tabaklarına paylaştırın. Hazırlanmış olan sütlü incir tatlısını buzdolabına kaldırın ve soğuması için bekletin. Tatlı soğurken üzerine çekilmiş olan Antep fıstığı serpiştirin. Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun." } ] }