{ "title": "Muhallebili İncir Tatlısı", "image": "https://www.incir.web.tr/images/muhallebili-incir-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 11:48:12", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Muhallebili İncir Tatlısı, Tatlılar Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiştir. Tatlının Türk mutfağın da ayrı bir yeri vardır. Tatlı genelde eve gelen misafirlere, beş çayların da ve daha birçok yerde ikram edilir. Her yemeği bol ve çeşitli olan Türk mutfağının, tatlı çeşidi de boldur. Tatlılardan en baş da baklava ve kadayıf gelse de diğer tatlıları da oldukça meşhurdur. Bugün sizlere her damağa hitap eden tadı ve lezzeti yerin de olan muhallebili incir tatlısı yapalım.

Muhallebili İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Keki için
Muhallebisi için
Şerbeti için
Muhallebili İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Önce kekimizi hazırlayarak başlayalım. İncirleri yumuşaması için 10 dakika ılık su için de bekletelim. Sonra incirleri ufak ufak doğrayalım. Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp iyice çırpalım. Daha sonra üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip bir güzel hepsini karıştıralım. Son olarak dövülmüş ceviz ve incirleri de ilave edip hepsini iyice karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine dökelim ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Bu ara da muhallebi ve şerbeti hazırlayalım. Şerbeti için şeker ve suyu bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbeti kaynamayacak. Muhallebisi için bir tencerenin içine süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı alıp koyulana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edelim. Biraz daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp içine krem şantiyi ilave edip karıştıralım. Sonra keki fırından alıp üzerine şerbeti dökelim. Daha sonra ise muhallebisini döküp üzerine bir güzel yayalım. Muhallebili incir tatlısı hazır, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
" } ] }