{ "title": "Kuru İncir", "image": "https://www.incir.web.tr/images/kuru-incir.jpg", "date": "19.01.2024 15:55:34", "author": "Aslı Kahraman", "article": [ { "article": "Kuru İncir, potasyum, magnezyum, fosfor, folik asit, kalsiyum ve lif açısından zengin bir meyve kurusudur. Yaş incir kurutulduğunda zaman, içindeki kalsiyum oranı fazlasıyla artmaktadır. Bu nedenle tam bir enerji deposudur.

Kuru incir, balgam söktürücü olarak kullanılmaktadır. İçinde bulunan amino asit oranı yüksektir ve bu nedenle hücre gelişimini desteklemektedir. Vücudun direncini artırmaktadır. Kandaki kolesterol miktarının düşürülmesine faydalıdır. Protein miktarı yönünden ise fakirdir. Bunun yanı sıra, bağırsaklardaki toksit maddeleri temizlemeye yardımcı olur.

İncir, kan şekerini düzenler, hazmı kolaylaştırır, enerji verir. Çocukların gelişiminde anne sütü kadar faydalıdır.

Kuru inciri, günlük hayatımızda tüketmek iyi olacaktır. Ancak fazla tüketimi kilo alımına sebep olacaktır. Cevizle birlikte çok lezzetli olmaktadır.
" } ] }