{ "title": "Kuru İncir Tatlısı", "image": "https://www.incir.web.tr/images/kuru-incir-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 23:25:23", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Kuru İncir Tatlısı, Osmanlı Saray mutfağına ait olan muhteşem bir tatlıdır. Hiçbir tatlıda bulamayacağınız bir lezzete sahiptir. Üstelik hazırlaması da son derece kolaydır. Mutfakla arası iyi olmayanların bile hiç zorlanmadan hazırlayabileceği bu tatlıyı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Denenmiştir. Gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Afiyet Olsun

Kuru İncir Tatlısı Malzemeleri
Kuru İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

İncirlerin saplarını koparın ve açılan oyuktan parmağınızı sokarak incirin içerisinde bir boşluk oluşturun. Bir kâsenin içerisinde 2 çorba kaşığı toz şeker ile ceviz içini karıştırın. İncirlerin içerisine bu şekerli ceviz karışımını doldurun. Geniş ve teflon bir tavanın dibini tereyağı ile yağlayın. Daha sonra ocağın üzerine alıp, incirlerin üzerini aşacak kadar su ile doldurun. Tavanın kapağını kapatıp suyunu çekip ve incirler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Başka bir tencerenin içerisine sütü boşaltın. Üzerine şekeri ilave edip bir taşım kaynatın. Daha sonra incirlerin üzerine gezdirin ve soğumasını bekleyin. Sütünü çektiğinde servise hazır demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }