{ "title": "Kuru İncir Reçeli", "image": "https://www.incir.web.tr/images/kuru-incir-receli.jpg", "date": "21.01.2024 09:29:09", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kuru İncir Reçeli, İncir Türkiye'de bulunan bir meyve çeşididir. Sıcak ve kurak yer sevdiğinden oldukça kolay yetişir. İncir tam bir şifa kaynağıdır. Hatta incir anne sütüne en yakın besindir. İnciri pek çok şekilde tüketmek mümkündür. İncir genellikle kuru olarak yenir. Çünkü kuru incir yaz ve kış ayların da rahat bulunur. Mevsimi geldiği zaman yaş incir de çok lezzetlidir. İncirden tatlılar ve reçeller yapılır. Bunun yanı sıra bazı yemeklerin içine de tat katması için konur. Benim ve çocuklarımın çok sevdiği kuru incir reçeli yapalım.

Kuru İncir Reçeli Malzemeleri
Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Bir derin tencere alıp içine şeker ve suyu koyalım. Ocağa alıp şekeri eriyene kadar kaynatalım, kaynamaya başladıktan sonra limonunu sıkalım. Limonu sıktığınız zaman yüzün de köpüklenme olacak. O köpüğü bir kaşık yardımı ile alın. Yoksa reçeliniz ekşi olur. Limonu sıktıktan sonra yaklaşık 15, 20 dakika kadar kaynatalım. Biz de bu ara da inciri hazır edelim. İncirlerin üzerindeki tozunun gitmesi için bir defa yıkayalım. Sonra incirleri küçük küçük doğrayalım. Daha sonra şerbeti kontrol edelim. Eğer şerbet kıvamına gelmiş ise içine karanfili da atalım. Sonra incirleri de ilave edip kısık ateş de kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 10, 15 dakika kadar kaynatalım. Sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Ama tencereni ağzını kapatmayalım sıcak iken terler ise reçelimiz şekerler. Soğuduktan sonra cam bir kavanoz alıp, reçeli içine koyalım. Kuru incir reçelimiz kahvaltı sofralarımız da yemeye hazır, afiyet olsun.
" } ] }