{ "title": "İncir Uyutması", "image": "https://www.incir.web.tr/images/incir-uyutmasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:41:38", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
İncir uyutması çok hafif bir tatlıdır. Çok lezzetli ve besleyicidir. Evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çocuklara ve yaşlılara oldukça faydalı bir tatlıdır. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir tatlıdır. Çok hoşunuza gidecek tatlılardandır. Yapmanızı tavsiye ederim.

Bu tarifin en güzel yanı içinde rafine şeker olmaması. Kaynatmadan ısıttığımız sütün içine eklediğimiz incir hem tatlanmasını ham de yoğunlaşıp neredeyse muz kıvamı almasını sağlıyor. Krema gibi bir yoğunluk isterseniz 10 tane incir kullanalım. Ayrıca lezzetini içine biraz tarçın ilave edelim. Siz isterseniz bu miktarda süte 15 tane kuru incir ilave edebilirsiniz. Böylece daha yoğun bir tatlı ve koyu renkte olacaktır. İncir lezzetli ve tatlıdır. Keyifli tüketilen meyvelerden birisidir. Görünüşü kadar sağlığa faydası olan bir meyvedir. İncir antioksidan, lif mineraller ve vitaminler açısından çok zengin şifa kaynağıdır. İncir Asya ve Türkiye gibi ılıman iklimlerde yetişen bir meyve türüdür. Evlerin bahçelerinde mutlaka bir incir ağacı bulunur. İncir içerdiği besin, vitamin ve mineral sayesinde sağlığa inanılmaz fayda sağlıyor. Sodyum, potasyum, magnezyum açısından çok zengindir. Zengin bir C vitamini kaynağı olan incirin kalp ve mideye çok faydası olan lif açısından çok zengindir. İncirde bol miktarda B3, B6, B2 ve K vitamini içeriyor. Çok az yağ içeren incirin mideye çok faydası olan lif açısından çok zengindir. İncir sindirim sistemine çok faydalıdır. Kemik sağlığını koruyor. İncir nezleye ve gribe iyi geliyor. Vücuda kuvvet ve enerji veriyor. Halsizliğe ve unutkanlığa iyi geliyor. Ayrıca boğaz ağrısına ve öksürüğe faydalıdır. Çünkü bol miktarda kalsiyum içeriyor. Diyet yapanlar bol bol tüketebilirler. Kilo yapmıyor ve enerji veriyor. Sağlığa bu kadar faydası olan inciri herkesin yemesi gerekir. İnciri tatlı olarak, reçel yaparak ya da incir uyutması yaparak da tüketebilirsiniz.

Ayrıca ben diyetteyim bu beni kesmez derseniz içine bir miktar yulaf ezmesi ilave ederek lezzetli bir ara öğün de hazırlayabilirsiniz.

İncir uyutmasının malzemeleri
İncir uyutması nasıl yapılır?

İlk önce incirleri derin bir kâseye alalım. Sonra da üzerine sıcak su ilave ederek 1 saat kadar yumuşaması için dinlendirelim. Sonra yumuşayan incirleri kesme tahtasına alalım ve saplarını kesip alalım ve kalanını ise küp-küp doğrayalım. Sütü ısıtalım, kaynama derecesine gelmeden ocağın altını kapatalım. Süt el yakmayacak sıcaklığa geldiğinde (Çok soğutmadan parmağınızla kontrol edebilirsiniz) içine doğradığımız incirleri ve tarçını ilave edelim. Tüm malzemeyi blenderden geçirelim. (İncirin çekirdekleri haricinde pürüz kalmasın). Hazırladığımız karışımı hızlıca kaplara paylaştıralım. 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirelim koyulaşıp mayalanan tatlıyı buzdolabına alalım ve 1 saat kadar daha dinlendirelim. İsterseniz de süsleyerek servis de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }