{ "title": "İncir Tatlısı", "image": "https://www.incir.web.tr/images/incir-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 18:41:17", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "İncir Tatlısı, Tatlı olarak farklı ve lezzetli bir tat arayanlar için denenmesi gereken bir tariftir. Kalorisi yüksek bir tatlı olduğu gibi bir o kadar da lezzetlidir.

İncir Tatlısı Malzemeleri
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce işe kuru incirlerin saplarını ayıklamakla başlayın daha sonra kuru incirleri tam ortasından tamamen birbirinden ayırmadan yarım bölün. Ilık suda 10-15 dakika kadar bekletin. Sudan çıkartıp kâğıt havlunun üzerine alıp suyunun süzülmesini sağlayın daha sonra her bir incirin içine birer ikişer ceviz ile doldurun ve incirlerin ağzını kapatın. Çok fazla derin olmayan uygun bir tencerenin içerisine düzgün bir sıra şeklinde dizin. Dizilmiş olan incirlerin üzerine iki su bardağı şekeri tüm yüzeye eşit bir biçimde serpin. Şekerlerin üzerine bir bütün kabuk tarçın ve bir buçuk su bardağı soğuk suyu da ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar kaynadıktan sonra şerbetini kontrol edin eğer şerbeti koyu bir kıvama gelmiş ise tencerenin altını kapatın ve soğumaya bırakın. Yarım saat kadar soğuduktan sonra tatlıyı uygun bir borcama alınır ve tencerenin dibindeki şerbette üzerinde gezdirilir. Borcamın üzeri streç filimle kapatılır ve buzdolabına kaldırılır bir saat sonra servis edilebilir.

" } ] }