{ "title": "İncir Reçeli", "image": "https://www.incir.web.tr/images/incir-receli.jpg", "date": "20.01.2024 08:24:36", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "İncir reçeli, çoğu yörede yapılan, aynı zamanda erkek incir reçeli adıyla da bilinen reçel türlerinden biridir. Bu reçeli yapmak için henüz olgunlaşmayan yeşil incirleri kullanmanızı tavsiye ederiz. Hem görsel olarak hem de lezzet açısından oldukça güzel bir reçel oluyor. Ülkemizde incirin bolca yetiştiği Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesinde hemen her evde yapılan, tüketilen bir reçeldir. Reçel yapacağınız incirlerin henüz tam olgunlaşmadığından çekirdekleri olmaz. Bunlar baharın son döneminden yazın başına kadar toplanabilir. Boyları da cevizden büyük olmaz. Yaptığınız reçelin rengi aynı incirler gibi yemyeşil olur. Reçeli hazırlarken sadece incirlerin kabuklarını soyarken zorlanacaksınız. Çünkü incirlerin kabukları oldukça ince olur. Fakat reçeliniz piştikten sonra gerçekten emeklerinize değecek. Dilerseniz incir reçelini birlikte yapmaya başlayalım.