İncir Kaç Kalori, dutgiller familyasına ait olan ve tropikal iklim bölgelerinde yetişmesinin yanında 750'ye yakın türü olan bir meyvedir. Ülkemizde de sıklıkla yetiştirilen incir çeşitleri arasında en önemli olanları ise bardak inciri, lop sarı incir, İzmir inciri, Aydın inciri ve lop incir çeşitleridir. İncir Yüksek miktarlarda besin lifi barındırmasından dolayı sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlayarak daha hızlı çalışmasına ve kabızlığı önlemesinden dolayı kilo vermek isteyen kişilerin başvurdukları en önemli meyveler arasında gelmektedir. İncirin yararları yalnızca bu kadarla da kalmamaktadır ve oldukça zengin besin içeriği nedeni ile pek çok sağlık problemlerinde de faydalar sağlamaktadır. Peki pek çok faydalar sağlayan incirin kalori değeri nedir? Sorusunu da ancak iki tür incir üzerinden hesaplayarak ilk yaş incir ikincisi ise kuru incir olarak cevaplayabiliriz. Bu nedenle kurutulmuş ve yaş incir kalori değerlerini sizler için inceledik. Kalori değeri bakımından 100 gr kadar kuru incir kalori değeri yaklaşık 251 kalori iken, 100 gr yaş incirin ise kalori değeri yaklaşık 74 kalori kadardır.
İncir Besin Değerleri (100 Gram Yaş İncir)
Enerji Miktarı: 74 kalori
Protein Miktarı: 0. 73 gram
Karbonhidrat Miktarı: 19. 17 gram
Diyet Lif Miktarı: 2. 08 gram
Şeker Miktarı: 16. 25 gram
Su Miktarı: 79. 10 gram
Yağ Miktarı: 0. 31 gram
İncir Mineral Değerleri (100 Gram Yaş İncir)
Potasyum Miktarı: 231 mg
Magnezyum Miktarı: 16 mg
Çinko Miktarı: 0. 14 mg
Fosfor Miktarı: 12 mg
Kalsiyum Miktarı: 34 mg
Demir Miktarı: 0. 35 mg
Tuz Miktarı: 1 mg
İncir Vitamin Değerleri (100 Gram Yaş İncir)
A vitamini RAE miktarı: 6 ug
A vitamini lU Miktarı: 131 lU
B6 vitamini Miktarı: 0. 112 mg
C Vitamini Miktarı: 1.9 mg
E Vitamini Miktarı: 0. 10 mg
K Vitamini Miktarı: 4. 6 ug
Tiamin Miktarı: 0.061
Niyasin Miktarı: 0. 401 mg
Riboflavin Miktarı: 0.051 mg
İncir Yağ Değerleri (100 Gram Yaş İncir)
Doymuş yağ asidi. 0.061 gr
Doymamış tekil yağ asidi: 0.065 gram
Doymamış çoklu yağ asidi: 0.145 gr
Kolesterol Miktarı: 0 mg
İncir kalorisi oldukça düşük bir meyve olmasından dolayı özellikle kilo vermek amaçlı uygulanan diyet listelerinde iç huzuruyla yer verilen ve besin lifi açısından zengin kaynaklara sahip bir meyvedir. Besin lifi özelliğinden dolayı vücudun dışarıdan aldığı şeker emilimini en aza indirir. Bu yüzden özellikle diyabet hastalarının vazgeçemediği meyveler arasında ilk sırada yer almaktadır. Ayrıca incir bünyesinde barındırdığı kalsiyum, magnezyum ve K vitamini sayesinde kemik ve iskelet sistemi üzerinde büyük faydalar sağlamaktadır. Ayrıca yüksek oranlarda antioksidan barındırmasından dolayı bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlayarak iltihaplanmaların ve iltihaplı hastalıkların önüne geçmektedir.