{ "title": "İncir Havuç Kürü", "image": "https://www.incir.web.tr/images/incir-havuc-kuru.jpg", "date": "19.01.2024 10:21:55", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
İncir havuç kürü, hamile kalmakta, anne sütünü arttırmakta ve bahar yorgunluğunda etkili bir kürdür. Karışımı, 40 gün kullanmak gerekir. Fakat hepsini birden yapmak, doğru olmaz. İncir havuç kürü bittikçe, yenisini yapıp taze olarak tüketmek gerekir.

İncir havuç kürünü hazırlamak için; bir tencereye yarım litre suyu kaynatın ve içine 2 tane taze, sert havucu dilimleyip atın. Daha sonra, tencerenin kapağını kapatıp, 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ayrı bir tencerede de yine yarım litre suyu kaynatın ve 20 tane kadar inciri ikiye bölüp, tencereye koyun. Tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika da bu karışımı kaynatın. İkisinin de kaynama işlemi tamamlandıktan sonra, iki ayrı kapta bulunan havuç ve incir karışımlarını fazla ılımadan karıştırın. Daha sonra, oluşan bu incir havuç kürünü cam kavanoza boşaltıp, buzdolabında muhafaza edin. 20 gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına, 1 su bardağı tüketin. Kürü kullanmaya 7 gün ara verin, daha sonra 20 gün daha kullanmaya devam edin. İncir havuç kürünü kullanmanın, belli bir zamanı yoktur. Dikkat edilmedi gereken nokta, karışım bittikçe taze olarak yapıp kullanmaktır.
" } ] }