{ "title": "İncir Dolması", "image": "https://www.incir.web.tr/images/incir-dolmasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 13:19:41", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
İncir dolması, hazırlanması çok kolay ama lezzeti çok hoş olan incir dolmasını sevdikleriniz için kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Aydın yöresinde yetişen incirler kurutulur ve böylelikle yaz kış afiyet ile tüketilir. Aynı zaman kurutulmuş olan kuru incirler ile yapılan tatlılar da harika bir lezzet sahip olmaktadır. İncir dolması da kuru incir ile yapılan bir tatlı çeşididir. Siz de eğer daha önce incir dolması yapmamış iseniz size önereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

İncir dolması, enerji veren bir tatlı çeşididir. Aynı zamanda içerisinde bulunan ceviz ve süt de sağlık açısından çok faydalı olup tatlıya da inanılmaz lezzet vermiştir. Şeker oranı bir miktar fazla olan bu tatlıyı kilo kontrolü yapan kişilerin aşırı tüketmemeleri tavsiye edilir. Ayrıca çok faydalı olan incir dolması tatlısını canınız faydalı ve güzel bir tatlı istediği zaman kolaylıkla hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

İncir Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Islatmak için
Üzeri için
İncir Dolması Nasıl Yapılır?

İncir dolmasını hazırlamak için öncelikle incirleri yıkayın ve bir kap veya tencerenin içerisine alın. İncirlerin üzerini bir su bardağı sıcak sütü ilave edin ve tencerenin ağzını kapatın. İncirleri bu şekilde yaklaşık bir saat kadar bekletin. Verilen süre içerisinde beklemek de olan incirler yumuşama yapacaktır. Yumuşamış olan incirlerin sap kısımları olan yerlerini bir bıçak ile dolma biber açar gibi açın. Açılan incirlerin içerisine ilave edilecek olan iç harcı hazırlamaya geçin. İç harç için bir kâse alın ve içerisine ceviz iç, tarçın ve portakal kabuğu ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan karışımdan incirlerin içerisine birer tatlı kaşığı ilave edin.

İncir dolmalarını bu şekilde hazırlayın ve bir tencerenin içerisine yerleştirin. Bir çay bardağı toz şeker tencerede bulunan incir dolmalarının üzerine serpiştirin. Ardından bir su bardağı suyu tencereye ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. İncir dolmalarını kaynayana dek kısık ateş de pişirin. Dolma kaynamaya başladığında ocağın altını kısık ateşe getirin ve yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateş de pişirin.

Hazırlanmış olan incir dolmalarını servis tabaklarına alın ve yanında kaymak ilavesi yapıp sunum yapın. Eğer bu aşama da krem şanti kullanacak iseniz bir paket krem şantiyi bir çay bardağı süt ile çırpın ve incir dolmasının yanına ilave edin. Görsel olarak güzel bir sunum yapmak istiyorsanız eğer krem şantiyi bir sıkma torbasının içerisine alın ve tatlının etrafına göz zevkinize göre sıkın. Hem lezzeti ile hem de görselliği ile herkesin beğenisini alacak bir dolma çeşididir.

Afiyet olsun.
" } ] }